To nye billedbøger med Snus Mus

To nye billedbøger med Snus Mus

To nye billedbøger med Snus Mus

Bibliotekernes lektøranmelder er begejstret for de to nye billedbøger med mesterdetektiven Snus Mus, Snemands-Mysteriet og Den betroede Ost:

“Søde og spændende detektivhistorier, der hverken sætter den gode stemning eller nattesøvnen over styr. Sussi Bechs muntre og farverige illustrationer passer godt til historierne, der fortælles i korte og letforståelige sætninger. Det er hyggeligt og sjovt for de små at gætte med undervejs.
Dejlige billedbøger, der fint kan supplere samlingen og bør indkøbes bredt.”

Snus Mus tilfreds

Snus Mus er meget tilfreds med anmeldelsen, der også nævner hans assistent Bente, “selv om det egentlig ikke var nødvendigt! Det er jo mig, der opklarer sagerne!”

I “Den betroede Ost” bliver en ost stjålet, som Snus opbevarer i sit køleskab for en klient, og Bente er den eneste – udover Snus – der har været i huset. I “Snemands-Mysteriet” skal Snus opklare, hvad der er blevet af Havenissens bedste ven, hr. Snemand. Eneste spor i sagen er en vandpyt, en gulerod og to stykker kul.

Historierne er skrevet af Frank Madsen og illustreret med akvareller af Sussi Bech. Bøger egner sig til højtlæsning fra 4 år.

Det er Forlaget Eudor, der har udgivet.

Det er ikke første gang, der er uddelt roser til Snus Mus. Om de to første billedbøger i serien, Månetyven og Larven, der blev væk, skrev Bjarne W. Andreasen:

“Jeg har en stor interesse for skønlitterære bøger, som også formidler fakta. Her er to bøger, som gør det på en virkeligt god måde. Det er både en detektivhistorie med to små søde mus og en bog, hvor man bliver klogere på hhv. månens faser og sommerfuglens stadier. Jeg er virkeligt begejstret. I begge bøger er der et læsespor for barnet og et for den voksne. Det hele er fortalt i en krimi noir-tone, som passer godt til billederne af den selvfede detektiv med den tjenende assistent.”