Snus Mus udkommer i Chile

raton-olfaton-snus-mus-i-chile

Snus Mus udkommer i Chile

Artikel i chilensk avis, der omtaler Ratón Olfatón.

Snus Mus-bøgerne udkommer nu i Chile takket være en stor indsats fra Lone og Ulrikke fra forlaget Bolden og den danske ambassade i Chile, der har stået for et fremstød for dansk børnelitteratur i det sydamerikanske land.

 

Det er forlaget Edebé, der har antaget Snus Mus til udgivelse. Han er blevet døbt Ratón Olfatón og titlerne “Månetyven” og “Larven, der blev væk” er på spansk blevet til “El Ladron de la Luna” og “La Oruga que se Perdió”.

 

“Det lyder sejt,” synes Snus Mus, der også syntes godt om bøgernes undertitel “El detective más importante del mundo”, efter at hans sekretær Bente fik det oversat for Snus. Bente er selv blevet omdøbt til Rosita i den chilenske oversættelse, “men det er ikke så vigtigt,” udtaler verdens største detektiv, mens Bente skænker en kop velfortjent te op til den verdensberømte detektiv.

 

På dansk er der kommet tre bøger om Snus Mus, og de næste to bind udkommer i 2020.

 

Herunder et par videoer, der fortæller om Snus Mus og viser arbejdet med bogserien.

 

In English

 

Frank’s two picture books for children,  Snus Mus (Sniff Mouse), have been published in Chile by Edebé.

 

Below are a few videos showing Sussi Bech’s work on the illustrations for the books about the world’s greatest detective (and his assistant, Bente – but she’s not important, Sniff says).